Prvi međunarodni Instameet u Trakošćanu i Varaždinu

U ovaj post bilježim još jednu našu travel priču – uspomenu na vikend u Trakošćanu i Varaždinu.

Na poziv Domagoja Severa – našeg popularnog travel blogera, naša mala obitelj odlučila se odazvati prvom međunarodnom Instameetu u Trakošćanu kojeg je organizirao s Jasminkom Đaković i Josipom Kramarićem. Bili smo smješteni u prekrasnom hotelu nadomak samog dvorca Trakošćan, sa sobama koje su imale pogled na prirodu i sam dvorac. Za sve nas sudionike – to je bio pravi doživljaj. 

Hotel Trakošćan, inače smješten 50 km od Zagreba, u svojoj ponudi nudi Wellness Centar s bogatom ponudom masaža, saunama i unutarnjim bazenom. U hotelu je i besplatni Wifi, a dobrodošli su i mali kućni ljubimci.  

Hotel ima sunčanu terasu restorana s prekrasnim pogledom na dvorac Trakošćan gdje je Instameet i službeno otvoren. Bili su nam posluženi kava i čaj, kolači i pokloni koji su pripremili sponzori ovog našeg susreta. Imali smo i besplatno privatno parkiralište. Sve sobe su klimatizirane, opremljene LCD TV uređajima te s prostranom kupaonicom. Nama je s Noom boravak bio jako ugodan jer su sobe stvarno prostrane, a imali smo i balkon.

Recepcija je također na raspolaganju 24-sata. Uz hotel se nalaze i teniski tereni, a područje je idealno i za biciklizam. No, mi smo ovdje bili zbog zanimljivih foto tura, u našem slučaju video tura i video priče kroz koju smo odlučili prenijeti atmosferu i dočarati kraj.

Domagoj je okupio razne blogere i instagramere u ovu priču – ono što nam je svima zajedničko (osim što svi volimo ovo čime se bavimo) je to da smo svi poput male djece, razigrani, spremni na pustolovine i nasmijani. Dok se naš Noa tek budio oko 7 ujutro – kroz prozor sobe ste već mogli vidjeti kako leti dron i snima najljepše jutarnje kadrove dok se sunce tek probija kroz oblake. Dečke kako jure prema jezeru uloviti maglu nad vodom – ovo su prizori koji stvarno oduzimaju dah. Dvorac izgleda kao iz bajke, a vile kao da žive u šumi oko tog jezera.

Maša i Matea su hvatale najljepše jutarnje svijetlo za svoje fotografije podno dvorca. 

Svi mi – iskoristili smo ono najljepše što nam je ovaj put pružio, doživjeli smo i proživjeli ovaj kraj. Odšetali put oko jezera, udahnuli povijest ovog kraja i napunili se pozitivnom i kreativnom energijom.

Bio je to vikend za druženje, fotografiranje, snimanje i stvaranje novih planova za neke nove travel priče.

Video će vam kroz naša 73 kadra najbolje pokazati kako nam je bilo i što smo sve vidjeli.

Do nekog novog putovanja obitelji Mijac! 🙂

ps – pod hashtegom #croatianinstameet možete vidjeti fotografije ostalih sudionika našeg Instameeta u Trakošćanu, kao i onog na Plitvičkim jezerima.

Share this

Pin

1 Comment

  1. Ana

    predivno, odmah bi se pokupila tamo na par dana.