Ako radim domaće namaze onda su to obično onaj od tune ili avokada, no danas nešto malo drugačije. Jedan vrtićki recept koji sam malo doradila da bude i za nas odrasle.
Radi se o namazu od piletine i celera kojeg spremaju ovdje u lokalnom vrtiću i kojeg sam imala prilike probati. Mi ga doma obožavamo u ovim mjerama, a vi se možete poigrati sastojcima i začinima ako želite. Namaz sam spremila i poslužila u WECK® staklenkama. Nakon guštanja staklenke jednostavno zatvorite i namaz čuvajte u frižideru nekoliko dana, odnosno dok ga ne pojedete.
Predlažem da uz njega ispečete brzi kruh bez dizanja ili možda zamijesite ludo tijesto i ispečete kiflice kao što sam ja to danas napravila.
Dobar tek!
- oko 280 g skuhanih pilećih prsa (1 cijelo pileće meso)
- oko 180 g skuhanog celera (pola manjeg)
- 1 glavica crvenog ili ljubičastog luka
- pola glavice češnjaka (količinu možete smanjiti ili povećati)
- oko 100 g maslaca (po potrebi i više)
- malo soli i papra
- malo peršinovog lista
-
Sve sastojke stavite u blender - malo nasjeckajte luk, ogulite češnjak i izblendajte dok ne dobijete kremasti namaz.
-
Ukoliko želite dodajte više maslaca za kremastiji namaz.
-
Probajte i ukoliko treba dosolite.
Svoj namaz poslužila sam u WECK® dekorativnoj staklenci od 220 ml i kopar u kalup staklenci od 80 ml. WECK® staklenke su dostupne u Be COOL Full SHOPU.
Draga Sanja, bismo li mozda mogli dobiti i recept za Namaz od avokada? Nikako da seodlucim spremiti ga, a tvojim repetima uvijek vjeruJem. Pozdrav! 🙂