Danas vam donosim recept za jedno fino, mirisno ljetno jelo koje sam radila za Zvijezdu. Imala sam prilike isprobati neke njihove proizvode, pa sam tako u paketu dobila njoke i pasiranu rajčicu koje sam odlučila staviti u ovaj recept, jednostavno nazvan ‘Caprese’ – ime je ovdje zbog sastojaka koji čine ovaj umak, a to su maslinovo ulje, rajčica, bosiljak i mozzarella.
Rajčica je u sezoni, zrela, mirisna i u tavi gotova za čas. Ovaj umak je skroz jednostavan i doista ga svatko može pripremiti, a okusni pupoljci bit će savršeno zadovoljeni, mi smo samo vikali ‘mmm..’ koliko je dobro.
Doma sam isprobala verziju gdje sam njoke zapekla, nama se je ta verzija doista jako svidjela zbog mirisa koji se je širio kućom, no ukoliko se odlučite ovo jelo raditi baš kada budu velike vrućine, tada ovaj korak jednostavno preskočite.
U ovom jelu možete uživati i zimi, tada možda samo umjesto svježih zrelih rajčica koristite pelate iz konzerve ili one domaće koje ćete sačuvati u teglice ovog ljeta, recepta se prisjetite ovdje.
Želim vam dobar tek!
- 500 g Zvijezda njoka
- 3 žlice Zvijezda Ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- 1 crveni luk
- češnjaka po želji
- 2 zrele rajčice
- 2 dcl Zvijezda pasirane rajčice
- svježe lišće bosiljka
- 50 g mozzarelle
- sol i papar
-
Njoke skuhajte po uputama s vrećice.
-
Pećnicu zagrijte na 200 °C.
-
Na maslinovom ulju prodinstajte crveni luk dok ne omekša, zatim mu dodajte nasjeckani češnjak i kratko dinstajte samo da zamiriši.
-
Na luk dodajte zrelu nasjeckanu rajčicu, dinstajte oko 5 minuta dok malo ne omekša, zatim dodajte pasiranu rajčicu, te sve dinstajte oko 10 minuta.
-
Na kraju dodajte skuhane njoke, svježe lišće bosiljka, nasjeckanu mozzarellu i začinite po želji sa soli i paprom.
-
Gotovo jelo premjestite u manju vatrostalnu posudu i stavite ga u zagrijanu pećnicu na 10 - 15 minuta, odnosno dok se sir ne otopi.
-
Poslužite toplo uz svježi bosiljak i naribani sir Grana Padano.
Korak s pečenjem možete preskočiti, te samo u toplo jelo umiješati kuglice mini mozzarelle.
U suradnji sa Zvijezda/em>