Piknika iliti kako putem piknik košara možete upoznati Hrvatsku

Nedavno sam sasvim slučajno saznala za divan projekt koji se zove Piknika.

Kako trenutno pišem priču o imanju Zlatni Klas u Otrovancu koji se nalazi blizu Virovitice, saznala sam da u svojoj ponudi imaju piknik košare. Tražila sam više informacija i onda su mi rekli da je to projekt dvije mlade dame iz Ivanić Grada koje su pokrenule piknika.hr, a webshop bi trebao zaživjeti u rujnu gdje ćete svoje piknik košare moći naručiti i on-line.

Zasada su okupile nekoliko seoskih imanja oko Zagreba, odnosno imanja koja su otprilike na dva sata vožnje od Zagreba pa se tako u toj priči našao i naš Zlatni Klas. Neka od tih imanja su i seosko imanje Kezele kod Ivanić Grada, seoski turizam Rakić kod Križevaca, izletište na Malenom brijegu u blizini Bjelovara te etno restoran Međimurski dvori nadomak Čakovca.

Na svakom tom imanju sada možete naručiti i skupiti svoju piknik košaru, sami odabirete što želite u njoj, a svako imanje u nju slaže jela sa svog menija. Oni ju slože, a na vama je da ju skupite i uživate u okolici tih imanja.

Sve košare su Međimurje plet, a s košarom dobijete i dekicu, pribor kao i vrećicu za smeće. Čini mi se kao lijepa zaokružena priča. Ambalaža u koju se pakira hrana je bioragradiva pa mi se to dodatno svidjelo. Bitno je samo najaviti se dan ranije pa to imajte u vidu.

Tako da smo se Vladimir i ja bili zaputili na piknik kod Hlapićeve kućice, sami, fotografirati košaru, napuniti baterije, jesti, ležati i gledati u nebo, to nam je bio plan i bome nam je bilo lijepo.

Zaputiti se možete pješke ili uzeti džip i provozati se s njim. Polje s balama sijena pored nas, priroda, konji u blizini i plavo nebo iznad nas, nama je bilo dovoljno.

Share this

Pin

2 komentara

  1. Marijana

    Poštovani kako naručiti piknik košare i uključiti se kao ugostitelj

  2. Draga Marijana, javite se njima prekod ruštvenih mreža ili na stranici piknika.hr, mislim da je sada već pokrenuta 🙂 Sretno!