Obožavam torte od sira i ima već neko vrijeme kako sam pročitala da Red Velvet torta spada pod Devil’s Food, odlučila sam se da ću ju što prije isprobati, ali nikako. Na kraju sam se napokon odlučila napraviti ju u formi cupcakesa i ispalo je super.
Ove cupcakese mi je čak bio gušt jesti sa vilicom na tanjuriću što mi inače nije navika. Ja sam ovaj put radila u manjim košaricama nisam onim većim iz DM-a , tako da za veće košarice vjerojatno ispadne oko 2 ture, znači oko 24 komada.
Također ovo je jedan od rijetkih recepata na koji sam naišla, a da nije zahtijevao puno promjena i bio je jasan.
U slast!

- 120 g maslaca
- 250 g šećera
- 2 jaja
- 250 g oštrog brašna
- pola žličice soli
- 2 žličice kakaa
- 3 dcl kefira
- 1 žličica sode bikarbone
- 1 žličica octa
- 1 žličica crvene boje u prahu Konzum trgovine 15 kn
- 100 g šećera u prahu
- 500 g svježeg ili krem sira
- 1-2 žličice arome vanilije
- 2 dcl slatkog vrhnja za šlag/hole
- kokos i kakao za ukrašavanje
-
Pećnicu upalite na 180C i ostavite da se grije. Pripremite si kalup za muffine i stavite u njega košarice.
-
U jednoj posudi izmiksajte maslac, šećer i jaja, dovoljno dobro da se šećer ne osjeti da krcka.
-
U drugoj posudi izmješajte brašno, sol i kakao.
-
A u trećoj kefir, sodu, ocat i prehrambenu crvenu boju.
-
Zatim sve pomiješajte u jednu posudu, najbolje ovu prvu gdje su vam mokri sastojci maslac, šećer i jaja. Sve zajedno još malo izmiksajte dok ne dobijete jednoličnu smjesu.
-
Kalupe punite do pola.
-
Pecite ih oko 20 minuta ili dok ne budu gotovi. Probajte sa čačkalicom ili nožem.
-
Kada ste ih sve ispekli i stavili hladiti napravite fkremu tako da: posebno izmiksate slatko vrhnje za šlag dok ne postane tvrdo, zatim u njega dodate sir, šećer u prahu i aromu vanilije, te sve zajedno još malo izmiksajte dok ne dobijete jednoličnu smjesu.
-
Također ovdje si probajte kremu, dali vam je dovoljno slatka ili nije, dali treba dodati šećera ili ne.
-
Ako ne volite slatko najbolje da dodajete malo po malo šećera i isprobavate kako miksate pa ćete vidjeti dok ne dođete do idealnog okusa.
-
Ukrasite ohlađene cupcakese kremom, bogato ih pospite kokosom i kakaom, meni se gorak okus kakaa odlično slagao s ovim malim torticama.
Adapted from Charmpam
Bok!! Obozavam tvoju stranicu i svi recepti s nje su mi uspjeli. Danas sam probala napraviti red velvet mufffine i nisam mogla naci boju u prahu. Postoji li neka alternativa za koju znas da je ok? Probala sam sa tekucom bojom al su mi ispali smeđi.
Ps moram li stavljati kakao??
Lp
Martina kukec
I mEni su ispali smeđi jer sam stavila tekuću bojU…. Može savjet?