Torta od sira

Torta sa sirom 
Obožavam deserte kojima je glavni sastojak sir, a ova torta od sira me je oduševila, nadam se da će i nekoga od vas. Inače sam obožavatelj Cheesecakea, onog gdje dole ide keks, pa krema od sira, pa vrhnje, to je također, što se tiče pripreme, jedna od najbržih torti za koju znam. Hlađenje joj je dugo, ali se isplati svaki sat hlađenja, za svaki griz užitka.

Znači, ako je ono je brza torta, ovo je najbrža torta od sira. Sve samo izmiksate, izlijete, ispečete i naravno ohladite. Oduševljena sam. Okus joj je predivan, lijepo se osjeti sir, pa limun, pa vanil šećer, nešto prefino, ja sam toliko uživala. Nisam puno očekivala od ovog recepta, na prvu si mislite, kakvi su ovo sastojci, ali rezultat je divan, meni, eto.

Ja sam na nju dodala maline, zamrznute Ledove, wow. Svakako vam predlažem da dodate neko kiselo voće, poput šumskog voća, borovnica ili što već volite.

Bitno je spomenuti da ovu tortu možete raditi i u većem kalupu s istim sastojcima, ona će samo biti niža. Možete ju peći i kao kolač, samo smjesu izlijete u manju tepsiju.

Za vas imam i kod od 10% popusta na cjelokupan asortiman na mojacokolada.hr, samo upišite SANJA10

5 from 2 votes
Torta od sira
Prep Time
10 mins
Cook Time
40 mins
 
Jednostavna torta od sira koja se samo izlije. Možete ju raditi i kao kolač, a svakako vam preporučam dodatak voća.
Sastojci:
Sastojci za kalup
  • 500 g svježeg sira
  • 3 žlice grisa
  • 1 žlica brašna
  • 6 žlica šećera
  • 1 vanil šećer
  • 70 g maslaca
  • 1 žličica limunove korice ili 1 limun šećer
  • 2 veća cijela jaja
  • 1 žličica praška za pecivo
  • 1 kiselo vrhnje
  • 1 manje jaje
  • 1 žlica brašna
  • 3 žlice šećera
  • po želji voće
Priprema:
  1. Pećnicu upalite na 200C.
  2. Kalup od 20 cm obložite papirom za pečenje, stranice namastite.
  3. Mikserom umutite prvih devet sastojaka.
  4. Smjesu izlijte u kalup.
  5. Pomiješajte kiselo vrhnje, jaje, brašno i šećer, te prelijte preko prve smjese.
  6. Posipajte voće, slobodno puno više nego ja.
  7. Pecite u zagrijanoj pećnici 40 minuta.
  8. Tortu prije posluživanja dobro ohladite.
Napomena:

Ovu tortu možete peći u normalnom kalupu ili kao ja u malom od 20 cm.

Share this

Pin

24 komentara

  1. Helena

    Peče se 🙂

  2. Akmadžić Marina

    Pečem upravo 🙂 Imala viška sira i odmah išla kod tebe tražiti nekakav recept gdje cu ga upotrijebiti 🙂

  3. Dora

    Sanja, molim te odgovori je li rastopiš margarin da bude tekući? Hvala, pozzz.

  4. Domaćica

    Mozes ga rastopiti 🙂

  5. Zrinka

    Da li bi u ovu tortu isle i jagode? Hvala!:)

  6. Zrinka, vjerujem da bi išle 🙂

  7. Iva

    Odlicna …jedva cekam isprobati

  8. Ivana

    Ja sam pekla sve po receptu i tak mi je zagorilo 😀
    Prva smjesa mi je bila jako gusta.
    I pitanje, druga smjesa se direktno stavi na prvu pa se PEĆE?

  9. Hej da, gusta je smjesa i drugfa se odmah stavlja i peče se sve skupa. Ukoliko je tvoaj pećnica jača moguće da hoće nekada potamniti više nego što treba, posluži se s trikom da pred kraj pečenja ako ti se to krene dešavati staviš na tortu, kolač ili kuglof komad masnog papira i slobodno možeš pred kraj smanjiti tempoeraturu kada se kolač, torta ili kuglof već dignu kako ti ne bi skroz izgorilo.

  10. Željka

    savršena torta… vrlo jednostavna za pripremu ..

  11. Zrinka

    Ako bi ovu tortu radila u kalupu od 26CM,ZA KOJI POSTOTAK BI POVEĆALA SASTOJKE I KOLIKO DUGO BI PEKLA TORTU?
    HVALA!

  12. DRaga Zrinka, ja bih napravila 1.5 smjesu, a pekla bih isto, samo preporučujem svejedno gledati i paziti da ne bi izgorila, jer ne znam kako peče vaša pećnica 🙂

  13. Zrinka

    opet ja!:)
    Da li voće mogu staviti zamrznuto ili ga treba odmrznuti prije?

  14. Moja preporuka je uvijek prije odmrznuti jer obično pusti dosta vode 🙂

  15. Tina

    Zanima me ako pečem u većem kalupu dali trebam što mjenhati u vezi temperature ili vRemena pečenja?

  16. Draga Tina, svakako prati tortu, zavisno od pećnice, možda će ti trebati kraće da se ispeče 🙂
    Ali koristi kalup 23-24 cm najviše 🙂

  17. Savrsena torta…pecem je vec 3 put???

  18. Elna

    Da li bi se moglo peći u kalupu za muffine? ?

  19. Vjerujem da da 🙂

  20. Martina Grdović

    da li je moguće tortu preliti glazurom od višanja?

  21. Josipa

    Krenula pravit anemam praska za pecivamogu li bez?

  22. Drag Josipa,
    kasnim s odgovorom, može se napraviti bez..

  23. Marta

    Pozdrav, evo jučer sam je ispekla, nisam imala puno svježeg sira pa sam ubacila i ricottu te krem sir, smjesa nije bila Previše gusta al je okus SAVRŠEN. PJENAST, SOČAN, mislim da postaje moj NAJDRAŽI cheesecake! Hvala

  24. Ana

    Savršen recept, torta preukusna, rado je pecem I Jedem. 🙂 prigodna za svaku priliku.