Ususret Uskrsu

Konzum tanjuri Uskrs

Kad si zaljubljen u proljeće i u blagdane – sitnice poput ukrašavanja stola za svečani doručak, ručak ili večeru te posebno vesele, a ove godine vam donosim našu Uskrsnu priču.

Ove godine Uskrs slavimo u prvim danima proljeća i vjerujem da će mnogi od nas upravo u njegovom šarenilu pronaći inspiraciju za uređenje stola ili doma. Ove godine sam se odlučila poigrati time, dala sam si zadatak kreirati blagdanski stol kao iz kakve bajke, možda ne neke napisane, već iz bajke u mojoj glavi.

Iako danas postoji doista puno načina kako obojati pisanice, u našim obiteljima i dalje se jaja tradicionalno bojaju u ljusci crvenog luka, s detaljima iz prirode. Iza kuće ili u dvorištu poberemo najljepše glasnike proljeća i umotamo ih oko jajeta da naprave svoju čaroliju. Ne mislim odustati od ovih pisanica na svom blagdanskom stolu – nose mi lijepe uspomene iz života i ovom blagdanu daju posebnu čar, barem u mom domu.

Još mi jedna stara mamina navika budi lijepe osjećaje uz Uskrs, a to je stavljanje stolnjaka na stol. Najčešće je to bio onaj s izvezenim detaljima cvijeća, pileta i pisanica. Zato sam se i ja odlučila na stolnjak, moj je klasičan bijeli, ali vaš može biti neki od prirodnog materijala ili također onaj koji budi uspomene kao i neki novi koji će stvoriti nova obiteljska sjećanja.

Konzum tanjuri Uskrs

Hrana je sezonska, klasična, no ovog puta poslužena u novim Mehrzer Premium porculanskim tanjurima. Obožavam ovo doba uskrsne šunke, mladog luka, rotkvica, hrena i kuhanih jaja, a i kuglof je također nezaobilazan dio blagdanskog stola.

Tanjure možete kupiti odmah, ali možete skupljati i naljepnice pa tako za svakih potrošenih 50 kuna dobivate 1 naljepnicu. Kada sakupite 15 naljepnica ostvarujete uštedu na kupnji  Mehrzer seta od 3 premium porculanska tanjura.

I što je najbitnije za ovakav stol ne treba vam puno, pokoji cvijet, malo špage, starinske bakine vaze i vaše ruke koje će oblikovati priču za vašu obitelj – najbitnije je da ćete objedovati skupa i slaviti ove velike dane, za stolom postavljenom za dvoje ili više, nije bitno. Bitna je ljubav koja taj stol okružuje, kao i smijeh, onaj iskren, koji dom čini pravim mjestom za život.

Hrana i čarolija dekoracija neka samo budu točka na i ovom Uskrsu.

U suradnji s Konzum Hrvatska

Share this

Pin

4 komentara

 1. Ivana

  Sanja, jako lijepo. ova jaja što izgledaju kao kamen, otkuda su? ugodne blagdane želim.

 2. To je skupa s košaricom – našla sam u Offertisimi za nekih 5 kuna 🙂

 3. Andreja

  Draga sanja
  Mozes li molim te opisatI nacin na koji farbas jaja?
  Hvala

 4. Danijela vukov

  Sanja, u što umotaš jaje da bi ostao trag od cvijeća? Hvala ti