Brownie s višnjama

Sočni brownie s višnjama

 

Brownie  je idealan kolač za prave ljubitelje čokolade, ali i za one koji to nisu, jer ovaj kolač će vas osvojiti već na prvom grizu. Okusi su stvarno wow, oduzimaju dah. Radi se od samo nekoliko sastojaka, njegova priprema je jednostavna i zahtjeva malo vremena, a pruža odličan okus kojemu nitko ne može odoljeti. O njemu mogu napisati isto što i o Blondiesima – iznutra je mekan, izvana pomalo hrskav. Amerikanci bi ga opisali kao ‘chewy, fudgy and cakelike’ kolač. Ovaj američki desert postao je popularan i kod nas, danas vam ga donosim u sezonskoj varijanti, s višnjama. Višnje možete zamijeniti i nekim drugim voćem ili nekom marmeladom, one se ne osjete, ali mu daju izuzetnu sočnost. U slast!

 

 

Brownie s višnjama
Najbolji recept za brownie. Sočniji nikada nisam probala, tko ne voli višnje vjerujte mi one se ne osjete, samo daju sočnost. No uvjerila sam se i sama, ovdje možete dodati i neko drugo voće, kao i naprimjer bundevu.
Sastojci:
  • 130 g maslaca
  • 150 g tamne čokolade
  • 140 g očišćenih i nasjeckanih višanja
  • 60 g tamnog kakaa
  • 70 g mekog brašna
  • pola žličice praška za pecivo
  • 150 g šećera
  • 3 cijela izmućena jaja
  • 100 g nasjeckane čokolade mliječne, tamne ili bijele
Priprema:
  1. Pećnicu upalite na 180C i ostavite da se grije.
  2. Manji kalup obložite papirom za pečenje (onaj za kruh, 20*20 cm ili malo veći).
  3. Na pari otopite maslac i tamnu čokoladu. Dodajte višnje. Maknite s vatre.
  4. U drugoj posudi prosijte kakao, brašno i prašak za pecivo, dodajte šećer i to sve zajedno dodajte otopljenom maslacu i čokoladi, sve dobro promiješajte. Zatim dodajte dobro izmućena jaja i nasjeckanu čokoladu. Opet sve dobro izmješajte.
  5. Izlijte u kalup i stavite peći oko 20-30 minuta. Izvana će kolač dobiti koricu, iznutra bi on trebao ostati jako sočan i mekan, to tako treba biti. Vrijeme pečenja zavisi od pećnice, možda ćete svoj peći tih 30 minuta, a ne 20, ali nikako ne biste smjeli peći duže od 30 da kolač ne presušite.

Share this

Pin

8 komentara

  1. Višnje ne volim, ali imam finih trešanja pa bih mogla probati jer izgleda divnooooo

  2. auuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu

  3. Tea

    mmm… ovo zvuči i izgleda odlično… definitivno će se probati… samo me zanima dali mogu i višnje iz kompota ili baš moraju biti svježe?

Trackbacks for this post

  1. Brownie s bundevom i sirom - Domaćica | Gastro blog
  2. Brownie torta - Domaćica | Gastro blog
  3. ojio yacon syrup

Leave a Comment