Brownie je idealan kolač za prave ljubitelje čokolade, ali i za one koji to nisu, jer ovaj kolač će vas osvojiti već na prvom grizu.
Okusi su stvarno wow, oduzimaju dah. Radi se od samo nekoliko sastojaka, njegova priprema je jednostavna i zahtjeva malo vremena, a pruža odličan okus kojemu nitko ne može odoljeti. O njemu mogu napisati isto što i o Blondiesima – iznutra je mekan, izvana pomalo hrskav. Amerikanci bi ga opisali kao ‘chewy, fudgy and cakelike’ kolač.
Za vas imam i kod s popustom od 10% na cjelokupan asortiman na mojacokolada.hr, samo upišite SANJA10
Ovaj američki desert postao je popularan i kod nas, danas vam ga donosim u sezonskoj varijanti, s višnjama.
Višnje možete zamijeniti i nekim drugim voćem ili nekom marmeladom, one se ne osjete, ali mu daju izuzetnu sočnost. U slast!
- 130 g maslaca
- 150 g BAM tamne čokolade
- 140 g očišćenih i nasjeckanih višanja
- 60 g BAM tamnog kakaa u prahu
- 70 g mekog brašna
- pola žličice praška za pecivo
- 150 g šećera
- 3 cijela izmućena jaja
- 100 g nasjeckane čokolade mliječne, tamne ili bijele
-
Pećnicu upalite na 180C i ostavite da se grije.
-
Manji kalup obložite papirom za pečenje (onaj za kruh, 20*20 cm ili malo veći).
-
Na pari otopite maslac i tamnu čokoladu. Dodajte višnje. Maknite s vatre.
-
U drugoj posudi prosijte kakao, brašno i prašak za pecivo, dodajte šećer i to sve zajedno dodajte otopljenom maslacu i čokoladi, sve dobro promiješajte. Zatim dodajte dobro izmućena jaja i nasjeckanu čokoladu. Opet sve dobro izmješajte.
-
Izlijte u kalup i stavite peći oko 20-30 minuta. Izvana će kolač dobiti koricu, iznutra bi on trebao ostati jako sočan i mekan, to tako treba biti. Vrijeme pečenja zavisi od pećnice, možda ćete svoj peći tih 30 minuta, a ne 20, ali nikako ne biste smjeli peći duže od 30 da kolač ne presušite.
Višnje ne volim, ali imam finih trešanja pa bih mogla probati jer izgleda divnooooo
auuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu
mmm… ovo zvuči i izgleda odlično… definitivno će se probati… samo me zanima dali mogu i višnje iz kompota ili baš moraju biti svježe?
Ja te iz kompota jedino malo Zblendam da ne budu jako zilave 🙂 mozes i zamrznute visnje koristiti cak 🙂
Odlično… puno hvala na odgovoru… =)