Muffini – najbolji recept

 
Mnogo nas u tražilice upisuje – Muffini najbolji recept. Svi tražimo muffin koji nije suh, kompliciran, da se s njim može igrati, da je sočan i mekan, da je jednostavno savršen. Ovo je takav recept, jako se lako izmute, uspjet će svima, a sve sastojke biste trebali imati doma.

Možete ih radi kao mramorne, možete ih raditi sa kakaom ili čokoladom, možete u njih ubaciti svježe ili sušeno voće. Može u njih staviti mak, rogač ili malo cimeta i začina za medenjake. Recept je stvarno podatan i vjerujte to je taj, drugi vam neće trebati.

Ja sam ovoga puta u svoje ubacila ribizle, borovnice i jagode. Kremu sam napravila od slatkog vrhnja za šlag, svježeg sira, malo voća koje mi je ostalo, dodala sam i malo šećera u prahu i arome vanilije. Možete ih ukrasiti i u Božićnom ruhu ili već nekom drugom blagdanskom. Radite s onim što imate doma, unesite malo ljubavi i rezultat će biti sjajan. Stojim vam na raspolaganju ako negdje zapne ili sam nešto nejasno napisala. Javite se ili ovdje ili na Facebook.

U slast!

Recept

Recept za najbolje muffine
Prep Time
15 mins
Cook Time
18 mins
 
Ovo su prozračni i mekani muffini. Recept je jako prilagodljiv, u njih ne morate dodati ništa, a možete sve, od rogača, čokolade, kakaa, voća, vanilije, pekmeza ili kokosa.
Sastojci:
  • 4 cijela jaja
  • 1.5 šalica šećera
  • 1 šalica radenske ili mlijeka
  • 1 šalica ulja
  • 2.5 šalice mekog brašna
  • 1 prašak za pecivo
Priprema:
  1. Pećnicu upalite na 200C i ostavite da se grije.
  2. U kalup za muffine složite košarice. Meni su najbolje one iz DM-a, čvrste su, imaju lijepe uzorke i cijena im je 5.90 kn za 40 komada.
  3. Pjenasto izmiksajte 4 jaja, postepeno im dodavajte 1.5 šalicu šećera, pa zatim 1 šalicu radenske ili mlijeka, pa 1 šalicu ulja. Zatim postepeno dodajte 2.5 šalice mekog brašna i 1 prašak za pecivo. Cijelo vrijeme miksajte. Kada se sve lijepo spoji stanite. Na kraju svih ovih osnovnih sastojaka možete umiksati mak, rogač, kakao, čokoladu...
  4. Košarice punite do 3/4 i stavite ih peći u zagrijanu pećnicu oko 15-18 minuta. Zavisno od pećnice, u nekoj će možda trebati 20 minuta, a ako neka peče jače smanjite malo temperaturu. Isprobajte s čačkalicom dali su gotovi - tako da ju gurnete u muffin i ako ona izađe suha, gotovi su.
  5. Ako mislite voće stavljati u muffine najbolje da to napravite prije samog pečenja, kada izlijete smjesu za muffine u košarice, u svaki posebno ubacite i voće.
  6. To je to, na čisti biskvit možete dodavati razne kreme, pudinge, voće, slatko vrhnje za šlag i slično.
Napomena:

Za oko 34 muffina koristite veliku šalicu za čaj (2.5-3 dcl)
Možete korisititi i manje šalice od 1 dcl za manje muffina, samo onda pazite da smanjite i jaja, te prašak za pecivo, ostalo samo pratite

 

Share this

Pin

33 komentara

  1. odlični su… a mislim da bi svatko trebao imati osnovni recept tog tipa koji podnosi sve i svašta kaj se sjetimo nagurati u njega 🙂

  2. Anonymous

    Jedva čekam isprobati ovaj recept jer često radim muffine i uvijek sam u potrazi za dobrim receptom. Ako radim čokoladne i stavim čokoladu ili kakao, trebam li smanijiti udio brašna ili nečeg drugog? Ili će biti dobri ako samo dodam što želim?

  3. Trebali bi biti dobri, ja sam radila i sa kakaom, mramorne, dodavala sam i mljeveni mak i rogač, nisam nikada ništa oduzimala od ovog. Ja nisam nikada više od par žlica nečega, pa su mi možda zato ispali super, ali mislim da ni ti nećeš morati dodavati više od tih par žlica. Ukoliko vidiš da ti je smjesa stvarno pregusta dodaj malo mlijeka još i slobodno jedno jaje. Svako brašno je drugačije i drugačije upija, ali nebi muffinima nista smjelo biti i trebali bi uspjeti 🙂

  4. Anonymous

    sličan mom univerzalnom receptu za muffine, mijenjam samo punjenje i dodatke. a kad radim slanu verziju samo šećer zamijenim kiselim vrhnjem. i često riskiram pa ih vadim iz pećnice baš kad pomislim da im treba još par minuta i ispadnu savršeni. jednostavno ne mogu “probaviti” suhi muffin 🙂
    btw. kako postići da punjenje ne padne na dno kalupa?

    • Ukoliko koristis voće tada voće mozes oprati, osusiti od vode, uvaljati malo u brasno i puniti muffine. Nece pasti ako je voce dobro osuseno. Mozes i muffine prvo malo zapeci, dok on pocne malo gore dobivati opnu, koji par minuta, izvaditi van, staviti voće u muffine (u ovom slucaju ne moras valjati u brasno), vratiti u pećnicu i normalno peći do kraja.

      Ukoliko stavljas pekmez i teza punjenja, ja uvijek isto prvo zapečem malo muffine par minuta, onda vadim van, napunim, pa vratim u pećnicu. Zavisno od pećnice i biskvita koliko min treba zapeći, ali vidis kada postaje malo cvrsci, da nije jos skroz tekuc.

  5. Anonymous

    Kako velika čaša? Od jogurta?
    I ja imam svoj osnovnî, obozavam raditi u svakoj varijanti .
    Amy

    • Hej 🙂 Napisala sam ispod sastojaka, za oko 34 muffina je velika casa za caj (3 dcl), rijetko kada radim manju mjeru 🙂 Uvijek dio ponesem nekome, vam tamo i pojede se 😀

  6. Anonymous

    Hvala 🙂 nekako mi ih je 34previse, najcesce radim 2kalupa, 24 🙂

  7. Anonymous

    Isprobano! Prefino i prejednostavno!!! Inače izbirljiva djeca traže muffin više:) Puuuno hvala Sanja… već dugo tražim dobar recept i mislim da je to taj!!

  8. Anonymous

    e a daj mi molim te reci jesi mozda umjesto ulja kad stavljala otopljeni margarin?nekako mi izgledaju puno masni ili se varam…..

    • Nisam, nisam pobornik margarina, prije cu staviti dvije case ulja nego margarin 🙂
      Ovo je kolicina ulja za oko 36 muffina, nisu masni, ovo su ti prozracni, mekani muffini, a ako ti je zbog kalorija, racunaj da neces pojesti sve sama 😀

    • Anonymous

      Ma nije do kalorija,vec mi to izgleda puno ulja na tu kolicinu brasna…..mislila sam da si se mozda zabunila,ipak 3 dcl ulja…al dobro znas kaj pricas….

    • Da, ona za caj zavisi koja ima oko 2.5 – 3 dcl, ispadne oko 34-36 muffina.
      Ako ti treba manje muffina radis sa nekom malom salicom, mozes i od 1 dcl, samo onda smanji jaja. Pa dobijes jednu turu muffina, cisto da isprobas recept 🙂 pa vidis jel ti pase ili ne.

  9. Anonymous

    Evo upravo ih pecem medutim toliko su se digli da neznam kak cu stavit kremu od vrhnja i cok a da se ne razlije…..grrrrrrr

  10. Recept je superiška! 🙂 Ja sam u njega dodala naribane jabukice i cimet – spremam se polako za zimske dane. Smjesa je super, muffini također. Ja imam veće kalupe pa je meni ispalo 26 muffina (a još sam i dodala ribane jabuke s cimetom).

  11. Sanja Štrbac

    Odlična ti je ideja Renata za dodavanje jabukica, zato volim ovaj recept i kazem da je najbolji, jer trpi svakakve promjene i ispadne dobro 🙂

  12. nivessb

    Hvala ti na ovom divnom receptu 😀

  13. julyhr

    predobro ispali i jako ukusni! hvala na receptu

  14. Ivana

    jaooo, ovi božićni mafini su suuuupeeeeeer, pokrast ću ti ideje za 5 mjeseci ^^ spremila sam recept, iako imam 2 “najbolja”recepta već – jedan za voćne, a drugi za sve ostale mafine. i oni tvoji medeni mafini su zakon, radila sam ih 3-4 puta u mj dana xD a trenutačno radim tvoj crumble s marelicama 🙂
    pozzzz iz Fr

  15. nikolina

    Kako i pise istina je,najbolji muffini dosad i odsad..:-)radila sam ih sa kakaom i visnjama te komadicima cokolade,jednostavno se tope u ustima..savrseno

  16. Iva Lasić

    Pozdrav! Ja sam nekako ziheras u pravljenju kolača pa da pitam prije nego krenem sa ovim muffinima 🙂 Imam onaj klasični kalup za 12 muffina. Jel dovoljno onda 2 jaja i pola praska za pecivo, a ostalo isto (pratim)?

    • Domaćica

      Pozdrav Iva, ovo su mjere za 3 ture po 12 muffina, zavisi koliko muffina trebas tako si prilagodi smjesu. Znaci ovo je ona velika salica za caj od 2.5-3 dcl i s njom ispadne toliko muffina.

  17. Ines Kordic

    Pozdrav, mene bi isto zanimalo koliko jaja i praska za pecivo bi trebalo staviti za kalup od 12 muffina. nisam bas neki ekspert za kolace 🙂

    Hvala

  18. Anabella

    Jutro! Dali ce biti jednako uspjesNi ako umjesto jaja stavim organovu zamjenu Za jaJa i rižino brašno? Da si odmah skratim mUke I nIti ne zapocinjem..alergicni smo na gLuten, jaja i mlijeko.
    Hvala!

  19. Anabella

    Hvala svjedno!

  20. Dijana

    Danas isprobani. Predobri 😁

Trackbacks for this post

  1. Blinds

Leave a Comment