Pustara Višnjica: agro–turističko imanje s bogatom ruralnom baštinom


Uskoro nam se bliži peta godišnjica braka, a upravo ovdje u Višnjici smo s našim najbližima bili proslavili početak nečeg novog. Doista dugo nismo bili na ovom kraju županije pa smo se u nedjelju spakirali u auto i odlučili se malo maknuti od grada i obaveza, a lokacija upravo – Višnjica.

Na mjestu nekadašnje pustare danas se prostire ovo agro – turističko imanje s bogatom ruralnom baštinom. Uređeno je u skladu sa tradicijom nekadašnjih naselja bezemljaša, tzv. „pusta“ i predstavlja jedinstven primjer obnove gospodarske baštine prošlih stoljeća u Slavoniji.

Smješteno je svega 20-ak minuta vožnje od Virovitice u pitomoj ravnici između obronaka Papuka i rijeke Drave, skroz okruženo šumom i poljima, bez gužvi, u hladovini.

Nekada je ova pustara bila poznata po svojoj proizvodnji batata, no danas se više brendira kao wedding lokacija. Napravili su novu savršenu rustikalnu salu, nove depadanse s kojih seže pogled na polja, gdje točno osjećate mir i tišinu u sebi dok na trijemu ispijate prvu šalicu kave.


U konobi “Kotač” koja se nalazi pored hotela možete naći razna jela (u donjoj galeriji sam vam uslikala menu s obje strane da vidite što sve možete pojesti), iako jela nisu toliko tipična za ovaj kraj, ukusna su. Ja sam se radovala vrtlarskoj pizzi koja mi je bila baš fina. Konoba je zapravo idealna za dnevne i vikend posjete i druženja na terasi uz cvrkut ptica.

Zadržali su i svoju krempitu od batata kojoj sam se najviše veselila, a moju verziju iste s malim dodatkom ruma možete pronaći i na blogu i u mojoj kuharici pa ako vam je Višnjica daleko, probajte ju napraviti sami.


Nakon osvježenja u konobi svakako preporučam da pogledate i staju koju uvijek uređuju po sezoni – pa zavisno kada dođete takva scena će vas dočekati.

Noa je uživao i u dječjem igralištu, kućici na stablu, jezercima i životinjama, pogotovo konjima koji vas se ne boje pa ih možete i hraniti.

Za nas je ovo bio jedan lijep popodnevni getaway s obitelji, tako da do nekog sljedećeg putovanja šaljemo puno pozdrava iz Slavonije!

Share this

Pin

2 komentara

  1. Aneta

    Višnjica je divna. Zao mi je sto ne idem cesce..

  2. Mateja

    Divno izgleda, dugo mi je na popisu, ali kao da je miljama daleko od osijeka, nikako obići 😀