• Kupi kuharicu
  • Biti mama
  • Recepti
    • Slatko
      • Kolači
      • Keksi
      • Torte
      • Ostale slastice
    • Slano
      • Topla jela
      • Hladna jela
    • Zimnica
  • Travel & Priče
  • Tips & Tricks
  • KONTAKT
    • O meni
    • Pravila privatnosti
    • Uvjeti i odredbe kupnje
  • Kupi kuharicu
  • Biti mama
  • Recepti
    • Slatko
      • Kolači
      • Keksi
      • Torte
      • Ostale slastice
    • Slano
      • Topla jela
      • Hladna jela
    • Zimnica
  • Travel & Priče
  • Tips & Tricks
  • KONTAKT
    • O meni
    • Pravila privatnosti
    • Uvjeti i odredbe kupnje
Domaćica

Hrana i život jedne mame

Deserti Kolači Recepti Slatko

Bakin kolač

Jednostavan recept za kolač s orasima i jabukama, onako pravi jesenski. Savršen je za ovu ranu jesen, a ukoliko ga…

17/09/2020
Travel & Priče

‘Na Malenom brijegu’ usred Bilogore

Jeste li znali da je Bilogora jedna od najvećih gora u Hrvatskoj? Proteže se na čak 80 km, a i…

11/09/2020
Recepti Slatko Torte

Čokoladna s narančom

Danas s vama dijelim jednu brzinsku tortu, radi se o čokoladnom biskvitu s kremom od naranče i mascarponea. Ovdje pečete…

08/09/2020
Deserti Slatko Torte

Torta od sira i voća

Danas ovdje zapisujem brzinsku tortu od sira s dodatkom voća. Ja sam se danas poigrala s marelicama iz kompota, no…

06/09/2020
Recepti Slano

Okruglice u paradajz umaku

Zadnjih dana se u zraku osjeti kako se ljeto bliži kraju. Većina zimnice već je skuhana, bašće daju zadnje ljetne…

31/08/2020
zlatni klas otrovanec
Travel & Priče

Seoski turizam “Zlatni klas Otrovanec” – mjesto gdje prošlost nadopunjuje sadašnjost

Jedno od ljepših seoskih imanja na području Virovitičko-podravske županije nalazi se u malom selu Otrovanec. Restoran i imanje u Otrovancu…

31/08/2020
‹ Starije objave
Novije objave ›

PRETRAŽI BLOG:

Dobrodošli na moj blog

Moje ime je Sanja - ovo je blog s jednostavnom hranom koja uljepšava svakodnevnicu. Iako možda neću ovdje biti koliko bih htjela, zato vam recepti ostaju na raspolaganju za sve vaše nove i slatke kulinarske avanture.

facebook:

INSTAGRAM:

domacica.sanja

domacica.sanja
Nova frizura zaslužuje nove slike 😁🌟💚 Nova frizura zaslužuje nove slike 😁🌟💚
Ono kad ti duže treba da očistiš višnje nego što ti treba da zamutiš kolač 🍒😬

Stiglo nam je vrijeme biskvitnih kolača s raznim voćem, a nakon jagoda, evo i višanja 😋🍒 A ovo je biskvit s grčkim jogurtom gdje voće ne propada dole pa kasnije na njega možete staviti i šljive, kupine, jabuke 🥰 Grčki jogurt je iz @lidl_hrvatska jer je krenuo grčki tjedan pa sam uzela kilu 🙈 Kod nas se inače grčki jede na dnevnoj bazi uz sve i svašta pa je ovo naša mjera 😋🌟

Biskvitni kolač s grčkim jogurtom
Sastojci:
130 g grčkog jogurta
120 g maslaca
2 jaja
180 g šećera
1 vanilin šećer
250 g glatkog brašna
1 prašak za pecivo
Dodatno: voće po želji (oko 400 g višanja)

Priprema:
1. Pećnicu zagrijte na 180C stupnjeva.
2. Kalup promjera 24-25 cm obložite masnim papirom za pečenje, a stranice namastite.
3. Maslac malo otopite pa ga ostavite sa strane da se samo malo prohladi.
4. Kada se je pećnica već skoro zagrijala u posudi pjenjačom izmješajte jogurt, otopljeni maslac i jaja pa zatim dodajte i šećere, brašno i prašak za pecivo. Samo izmješajte pjenjačom. Smjesa će biti gušća.
5. Smjesu premjestite u kalup pa na nju stavite voće koje prethodno možete malo pošećeriti.
6. Pecite u zagrijanoj pećnici otprilike 30-40 minuta. Najbolje provjeriti nožićem da li je gotovo.
7. Po želji pospite šećerom u prahu.

ps - ako kupite 3 ili više proizvoda iz grčkog tjedna na njih ostvarujete 15% popusta 🤗💚

#ad #lidlhrvatska #grckijogurt #greekyogurt #cake #cherrycake #summer #recipe #foodflatlay #foodphotography #foodrecipe #dessert #kolaci #recepti
Alpski tjedan je stigao u Lidl 😀⛰🍻 Ja sam Alpski tjedan je stigao u Lidl 😀⛰🍻 Ja sam pripremila ovaj brzi lisnati cvijet sa šunkom i sirom 😋

Sastojci:
1 svježe lisnato tijesto (prethodno razvaljano)
malo pasirane rajčice ili ketchupa
šunka po izboru
tvrdi sir po izboru
dodatno: 1 jaje i sjemenke

Priprema:
1. Pećnicu zagrijte na 180C.
2. Lisnato tijesto premažite s ketchupom, poslažite šunku pa na šunku i sir (sir možete i naribati ako imate u komadu).
3. Tijesto zarolajte u roladu.
4. Roladu narežite na komade debljine oko 3 cm.
5. Krajeve rolade spojite u jedan komad pa ga stavite na sredinu, a ostatak poslažite oko sredine u oblik cvijeta.
5. Premažite umućenim jajetom, pospite sjemenkama po želji i stavite peći u zagrijanu pećnicu otprilike 20 minuta - odnosno dok ne porumeni.

@lidl_hrvatska #ad #alpskitjedan #alpe #lisnatotijesto #sir #sunka #puffpastry #flowerfood #brunch #dinner #recepti #recipeoftheday #easyrecipes
Moja vrtna priča za @bonamihr je tu 🥰 Kada sam Moja vrtna priča za @bonamihr je tu 🥰 Kada sam krenula istraživati njihov webshop wishlista se samo širila 😍 Ja sam našla svašta, ali kako je kod mene ipak većinom hrana onda sam u glavnu ulogu mog posta za njih stavila kolač, odnosno kuglof i njihove divne posebne kalupe 🥰🌟 Ovaj je poput cvijeta, a ja sam u njemu ispekla svoj najdraži svibanjski kuglof 🥰🌟🍓 Svibanjski jer - jagode i bazga 😋

Sastojci:
3 jaja
150 g šećera
1 vanilin šećer
1 limun šećer ili korica jednog limuna
200 ml tekućeg jogurta
150 ml ulja
220 g glatkog brašna
1 prašak za pecivo
100 g jagoda + 0.5 dcl sirupa od bazge

Priprema:
1. Pećnicu upalite na 180°C i ostavite da se grije, a jagode narežite te ih pomiješajte sa sokom od bazge te po želji i cvjetićima bazge.
2. Kalup za kuglof namastite i lagano pobrašnite ili pospite grisom.
3. Pjenasto izmiksajte jaja sa šećerima.
4. Dodajte im ostale sastojke (sve osim jagoda). Izmiksajte da se spoji.
5. Na kraju ubacite jagode skupa sa sokom od bazge. Lagano promiješajte.
6. Smjesu izlijte u kalup i stavite peći 40 minuta. Provjerite je li pečen, ukoliko treba ostavite ga malo duže kako bi vam se dao lijepo izvaditi iz kalupa.
7. Po želji kuglof premažite s još malo soka od bazge pa ga pospite šećerom u prahu, rastopljenom čokoladom ili šećernom glazurom.

Ps - u slučaju manjih kalupa poput ovog ostati će vam nešto smjese, no tada samo ostatak smjese istresite u npr. košarice za muffine i stavite peći sve skupa u pećnicu

Za vas imam i kod s popustom od 15% koji vrijedi sljedeća 2 dana 😀  SANJA15 je spreman 🥳💕🌸
Netko je rekao produženi vikend? 😁 Idete li ne Netko je rekao produženi vikend? 😁 Idete li negdje? Kakvi su planovi? 😀

#slavonija #home #helloweekend #bundtcake #bluesuit #zaraoutfit #croatia #nature #outdoor #foodstories
Ispod trešnje - čekajući da zacrveni 🥰🍒 T Ispod trešnje - čekajući da zacrveni 🥰🍒
Tko još jedva čeka? 😀

#slavonija #discoverpodravinaslavonija #tresnja #vrt #garden #outdoor #croatia #home
Ja si često složim neke kombinacije koje možda Ja si često složim neke kombinacije koje možda nitko ne bi pojeo pa vam danas samo stavljam recept za brze tuna burgere ili pljeskavice ili kako ćete ih već zvati 😁 Može? A to kako ćete ih slagati neka bude na vama 😍😋💙 jel imate i vi neke čudne kombinacije u burgerima? 🙈 Ja recimo ne mogu paradajz, nikako 🙈

A burgeri su tu jer sam isprobala @delimano.hr električni roštilj Deluxe Noir koji je dosta velik, otprilike 50 cm 😀 i znam da ga nosim sa sobom u stan jer s ovim doslovno možemo i unutra i na balkonu i gdje god 😀 Ja sam sada pekla na kuhinji, za čas ga očistila i to je to 😀 Riba se taman poklopila s petkom, sutra budemo ćevape 😅

Sastojci:
100 g sitnih zobenih pahuljica
320 g komada tune (iz konzerve)
2 jaja
100 g grčkog jogurta
malo češnjaka
1 manji crveni luk ili pola većeg
3 žlice sezama
Sol i papar te začini po želji

Priprema:
1. Sve sastojke spojite u posudi (tunu prethodno malo ocijedite).
2. Zagrijte roštilj ili tavu.
3. Od smjese napravite burgere pa ih premažite s malo maslinovog ulja - a ovdje možete i premazati roštilj ili ako ćete peći na tavi onda samo tavu nauljite.
4. Pecite oko 4-5 minuta sa svake strane ili kako već volite.

Na roštilju možete propeći i peciva.
Poslužite po želji 🥰 Dole svakako stavite neki umak - tartar ili tzatziki ili neki drugi koji volite, na to burger i onda salate 💚

#ad #delimano #deluxenoir #kuhajpecisvimareci #rostilj #grill #barbecue #tunaburger #firshburger #food #fridayfunday
Danas sam se poigrala rabarbarom 🥰 Mislila sam Danas sam se poigrala rabarbarom 🥰 Mislila sam da će mi se više vidjeti ovi prijelazi između crvene i zelene nakon pečenja, ali nisu 😄🙈 Možda je i do zrelosti rabarbare, možda do pečenja, ne znam vam reći, znam da mi je zanimljiva 😋 I jako se voli s jagodama 🥰🍓

Galettu uvijek radim isto, samo joj gore mijenjam voće 🌟

Sastojci za tijesto:
210 g glatkog brašna
2 žlice šećera
prstohvat soli
200 g hladnog maslaca
3 do 5 žlica hladne viode

Dodatno:
1 jaje
2 žlice smeđeg šećera
po želji listići badema

Priprema:
1. U posudu stavite brašno, šećer, sol i nasjeckajte hladni maslac. Dodajte 3 žlice hladne vode i zamijesite tijesto. Nemojte predugo mijesiti jer ne treba biti savršeno glatko. Ovisno o brašnu, po potrebi dodajte još koju žlicu vode.
2. Tijesto spljoštite u disk, zamotajte u prozirnu foliju pa ga stavite u frižider da odmara sat vremena.
3. Voće narežite, pošećerite, dodajte začine koje volite.
4. Pećnicu zagrijte na 180°C.
5. Tijesto razvaljajte na debljinu od oko 1-2 cm u oblik po želji na komadu masnog papira.
6. Tijesto premažite s džemom po želji (danas sam s jagodama) pritom pazeći da uz rub ostavite nekoliko centimetara praznog kako biste kasnije lakše mogli preklopiti tijesto i zatvoriti galette. Na džem stavite voće. Ja sam rabarbaru dodatno gore pošećerila. Preklopite rubove tijesta prema unutra.
7. Jaje razmutite i premažite rubove te dodatno ih pospite smeđim šećerom i listićima badema.
8. Stavite peći galette oko 30 minuta, odnosno dok ne porumene.

#rhubarbrecipes #rhubarb #galette #foodphotography #flatlay #foodrecipe #easyrecipe #dessert #rabarbara #jagode #recepti #kolacu
Jutros sam službeno krenula i predala želje i id Jutros sam službeno krenula i predala želje i ideje oko nove kuhinje za stan🙈😁 Mala trema kod pisanja maila jer mi je toliko toga u glavi, bojim se da ne zakompliciram, a realno mogla bih, jer kuhinja mi je glavna 😀 U njoj stvaram, kreiram, boravim, fotografiram, snimam - treba biti i funkcionalna i lijepa 😀

Radit će ju @namjestajmima 🌟 S njima već dugo imam lijepu suradnju tako da smo se spojili i na ovom projektu i na tome im puno hvala 🙂 Još u siječnju sam ono bila u Rijeci kada smo snimali novi katalog kuhinja u kojem sam i ja kao model 😁🥰 Ovo je malo neobičan katalog jer u njemu možete pronaći i pokoji recept 😋 Kod mog dijela krije se ovaj kolač s jabukama 😀 Podijelim dole niže recept 🌟

Ali mene zanima, ako imate vi neki savjet, ako je netko nedavno pravio kuhinju, ima li nešto što vam je super olakšalo? Da pripazim na nešto? 😀 stavim perilicu za suđe ili ne? 😁

Brzi kolač s jabukama 💚
Sastojci:
4 jabuke
Po želji: malo cimeta
100 g maslaca sobne temperature
2 jaja
150 g šećera
100 g glatkog brašna
100 ml mlijeka
pola praška za pecivo
1 vanilin šećer

Priprema:
1. Pećnicu zagrijte na 180C.
2. Jabuke ogulite pa nasjeckajte na skroz skroz tanko, najbolje ih je naribati na ploškice.
3. Začinite ih s cimetom ako volite.
4. Maslac samo malo otopite, nemojte da bude skroz tekuć, već samo da omekani za miksanje.
5. U posudi izmiksajte maslac, jaja, šećer, brašno, mlijeko, prašak za pecivo i vanilin šećer.
6. Jabuke ručno umiješajte u smjesu.
7. Smjesu izlijte u kalup promjera oko 23 cm koji ste prethodno obložili masnim papirom za pečenje.
8. Stavite peći u zagrijanu pećnicu oko 40 minuta, 

#applecake #applerecipes #kolaci #jabuke #foodphotography #flatlayfood #kitchen #namjestajmima
FacebookInstagramYoutube

© 2021 Domaćica | Sva prava pridržana

© Design by Layerbag